TOPRAKSıZ TARıM - AN OVERVIEW

Topraksız tarım - An Overview

Topraksız tarım - An Overview

Blog Article

Kullanıdığınız suyun EC değeri topraksız tarım yönteminde çOkay önemlidir. EC değeri ne kadar düşük ise su içerisine katılan besin çözeltisi miktarı o kadar fazla olur. Bu yüzden mümkünse tuzluluk değeri düşük olan yağmur suyunu toplayarak kullanmanız tavsiye edilir.

Yukarıdaki örnekleri de dikkate alarak topraksız tarımda neler yetişir sorunuza alternatif cevaplar bulabilirsiniz.

Bitkilerin büyümesine izin veren en üst katman olan tarım toprağı, iklim değişikliği, yoğun tarım ve tarım arazilerinin yerleşime açılması nedeniyle zaten hızla yok oluyor.

Bitkilerinizin yeterli ışık almasını sağlamak için uygun bitki lambalarını kullanmalısınız.

Suyun akışının sağlanması için elektriğe ihtiyaç vardır. Eğer elektrik kesintisi yaşanırsa bu ciddi bir soruna yol açar.

Hidroponik veya aeroponik sistemlerde kullanılacak bitki besinleri, bitkilerin ihtiyaç duyduğu temel mineralleri sağlar. Genellikle sıvı formda satılan bu besinler, suyla birlikte bitkilere verilir.

The Yankees were approaching, but it was realized, only to inquire for many drinking water to consume. unintentionally, on the list of Lanham's gun went off, plus the Union soldiers swiftly withdrew towards the positioning with the present working day swimming pool on Westbrook Drive.

Topraksız tarım yeni teknolojileri kullanmanın getirdiği heyecanın yanında dezavantajlarının Topraksız tarım olduğunu da görmek gerekiyor. Bunlar kısaca;

Topraksız tarım tekniğinin, geleneksel tarıma kıyasla sağladığı avantajlar son yıllarda bu tekniğe ilginin artmasına sebep olmuştur. Topraksız tarımın avantajları şu şekilde sıralanabilir:

Üretim yapılan su kültürü teknesi içerisine yerleştirilen pompa vasıtasıyla yapılan durgun su kültürüdür. Kullanılan su teknesi 30 cm derinliktedir. Bu sistemde bitki köklerin pompanın sağlamış olduğu hava kabarcıkları sayesinde çürümesi engellenmiş olunur.

İlk olarak 1929 yılında Prof. Dr. William Gericke tarafından kullanılmaya başlanılan topraksız tarım daha sonra Hollanda da geliştirilmiştir. Ülkemize ise ticari olarak 1990 yılında Antalya’da kurulan modern day serada başlamıştır.

Daha enhance bir beslenme systemı, yıllık döngüde daha fazla büyüme döngüsü, daha fazla verim, daha fazla yiyecek anlamına gelir.

YouTube YouTube destekçilerimizin hepsi otomatik olarak reklamsız deneyime şimdilik erişemiyorlar ve şu anda, YouTube üzerinden her destek seviyesine reklamsız deneyim ayrıcalığını sunamamaktayız.

Topraksız tarım teknikleri içinde ilk keşfedilen olan hidroponik sistem, suya dayanıyor. Besin çözeltisi içinde duran ekinler, bazen katı ortamda yetişiyor. Açık ve kapalı sistem olarak hidroponik tarım design ikiye ayrılıyor: Sıvı ve agregat.

Report this page